Praktijk Voel je Welkom, Kasteellaan 8 Well
Praktijk ‘ Voel je Welkom ‘

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige Yogavorm die op het dieper gelegen bindweefsel en de energiebanen inwerkt. Het herstelt kraakbeen en versoepelt de gewrichten. Vooral het  gebied rond de heupen en de rug maar ook nek en schouderklachten worden verbeterd. Deze vorm van yoga heeft tevens een rustgevend, mediatief en ontspannend effect. 

Hoe werkt dat dan?

De meeste mensen weten wel dat een volwassen lichaam voor meer als 70% uit water bestaat. Je fascie (netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren omvat) bestaat voornamelijk uit water. Met Yin Yoga stimuleren we dit bindweefsel. Het bevroren water (vastzittend bindweefsel en frozen emotions) in ons lichaam gaan we ontdooien door te rekken, door los te laten zodat je ruimte maakt voor vernieuwing/herstel. Het rekken van bindweefsel is niet altijd fijn, soms tegen het ongemakkelijke aan (het lichaam laat je duidelijk voelen waar je blokkades zitten). De sensatie daarna, als je uit de houding komt en navoelt, is heerlijk en intens. Het gezondheidseffect is enorm omdat het lichaam door het rekken en de diepe ontspanning zijn zelf herstellend vermogen weer gebruikt. In het bindweefsel bevinden zich ook de meridianen/energiebanen, welke in contact staan met de chakra’s. Deze energie, dit water wordt tijdens de les beïnvloed door trillingen. Trillingen in de vorm van woorden/muziek/intenties/afstemming. Dus door te Yinnen, voel en weet je, dat je compleet en op elke laag loslaat en vernieuwd. Vastgezette, oude cellen, oude informatie worden losgelaten, zodat het water weer kan stromen, waardoor er ruimte komt voor toevoeging van nieuwe informatie, nieuwe cellen… Daarom wordt Yin Yoga ook wel herstellende yoga genoemd. De vochthuishouding in je lichaam wordt hersteld. Hierdoor worden de gewrichten soepeler, kraakbeen wordt hersteld (‘versleten’ kraakbeen en gewrichten zijn op deze manier te herstellen). Yin Yoga werkt dus diep in je systeem en gaat veroudering tegen.Bij regelmatige beoefening wordt je leniger, klachten aan de rug (ook hernia), heupen, heiligbeen (sacrum, SI- gewricht) en bekken worden verminderd of verdwijnen zelfs, heb je een 'frozen shoulder' of andere schouderklachten, ook dan kan ik je met deze yoga ondersteunen. Yin Yoga werkt ook goed bij klachten als fibromyalgie en reuma. Je wordt ook nog eens stressbestendiger, en je immuunsysteem (afweer) wordt verbeterd.  Je leert om met je aandacht bij jezelf te blijven, te voelen wat zich aandient, en echt ruimte te maken voor wie jij bent.
Praktijk Voel je Welkom, Kasteellaan 8 Well
Praktijk ‘Voel je Welkom’

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige Yogavorm die op het dieper gelegen bindweefsel en de energiebanen inwerkt. Het herstelt kraakbeen en versoepelt de gewrichten. Vooral het gebied rond de heupen en de rug maar ook nek en schouderklachten worden verbeterd. Deze vorm van yoga heeft tevens een rustgevend, mediatief en ontspannend effect. 

Hoe werkt dat

dan?

De meeste mensen weten wel dat een volwassen lichaam voor meer als 70% uit water bestaat. Je fascie (netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren omvat) bestaat voornamelijk uit water. Met Yin Yoga stimuleren we dit bindweefsel. Het bevroren water (vastzittend bindweefsel en frozen emotions) in ons lichaam gaan we ontdooien door te rekken, door los te laten zodat je ruimte maakt voor vernieuwing/herstel. Het rekken van bindweefsel is niet altijd fijn, soms tegen het ongemakkelijke aan (het lichaam laat je duidelijk voelen waar je blokkades zitten). De sensatie daarna, als je uit de houding komt en navoelt, is heerlijk en intens. Het gezondheidseffect is enorm omdat het lichaam door het rekken en de diepe ontspanning zijn zelf herstellend vermogen weer gebruikt. In het bindweefsel bevinden zich ook de meridianen/energiebanen, welke in contact staan met de chakra’s. Deze energie, dit water wordt tijdens de les beïnvloed door trillingen. Trillingen in de vorm van woorden/muziek/intenties/afstemming. Dus door te Yinnen, voel en weet je, dat je compleet en op elke laag loslaat en vernieuwd. Vastgezette, oude cellen, oude informatie worden losgelaten, zodat het water weer kan stromen, waardoor er ruimte komt voor toevoeging van nieuwe informatie, nieuwe cellen… Daarom wordt Yin Yoga ook wel herstellende yoga genoemd. De vochthuishouding in je lichaam wordt hersteld. Hierdoor worden de gewrichten soepeler, kraakbeen wordt hersteld (‘versleten’ kraakbeen en gewrichten zijn op deze manier te herstellen). Yin Yoga werkt dus diep in je systeem en gaat veroudering tegen.Bij regelmatige beoefening wordt je leniger, klachten aan de rug (ook hernia), heupen, heiligbeen (sacrum, SI-gewricht) en bekken worden verminderd of verdwijnen zelfs, heb je een 'frozen shoulder' of andere schouderklachten, ook dan kan ik je met deze yoga ondersteunen. Yin Yoga werkt ook goed bij klachten als fibromyalgie en reuma. Je wordt ook nog eens stressbestendiger, en je immuunsysteem (afweer) wordt verbeterd.  Je leert om met je aandacht bij jezelf te blijven, te voelen wat zich aandient, en echt ruimte te maken voor wie jij bent.